Kinkun kastike voita vehnäjauhoa 3dl paistinlientä 3dl kermaa 2dl omenasosetta 1 omena 1dl sinappia valkopippuria Kunnon
nokare voita sulatetaan kattilassa. Sekaan ripotellaan pari
ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoitetaan tasaiseksi tahnaksi.
Mukaan kaadetaan paistinlientä ja kermaa suunnilleen samassa suhteessa
(kermaa ehkä vähän enemmän). Määrä riippuu siitä, miten paljon
kastiketta halutaan. Me teimme n. 3 dl:stä paistinlientä ja kastiketta
tuli kahdelle syöjälle ihan liikaa. Liemi ja kerma kannattaa kaataa
vähitellen ja sekoittaa koko ajan niin, että koostumus pysyy tasaisena.
Tämän jälkeen lisätään yksi hienoksi pilkottu omena, 1-2 dl
omenasosetta ja noin desi sinappia. Haudutellaan kymmenisen minuuttia,
tarkistetaan maku ja maustetaan valkopippurilla. Jos sose on
karkeajakoista ja haluat tasaisen kastikkeen, voi soosin lopuksi ajella
tasaiseksi esim. sauvasekoittimella.
Kinkun kuorrutesinappia korppujauhoa Ruskistetaan unissa 225-250 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes kinkun pinta on kauniin ruskea.
Mätimätiä sipulia tilliä sitruunaa Kastike: 1 dl kermaviiliä 1 dl ranskankermaa 1 rkl sinappia 1 rkl majoneesia ripaus valkopippuria Laita mäti, tilli ja hienonnettu sipuli omiin kulhoihinsa. Sekoita
kermaviilikastike omaan kulhoonsa ja leikkaa muutama sitruunaviipale
koristeeksi.
LOHI-KATKARAPURULLA
(8 annosta)
Ainekset:
|
Iso
reseptikuva
|
2 pkt (à 150 g) |
Pirkka kylmäsavustettua kirjolohifileetä |
1 ps (180 g) |
Pirkka katkarapuja (pakaste) |
1/2 |
punasipulia |
1/2 dl |
hienonnettua tilliä |
1 rs (200 g) |
Pirkka Kevyt Italian yrtit -tuorejuustoa |
1 rkl |
sitruunanmehua |
1 tl |
Pirkka juoksevaa hunajaa |
ripaus |
mustapippuria |
1 (500 g) |
Pirkka saaristolaisleipä |
|
voita |
|
Lisäksi |
|
tilliä |
|
sitruunaviipaleita |
|
jääsalaattia |
|
kirsikkatomaatteja |
|
Pirkka sitruuna-vinaigrette -salaatinkastiketta |
1.
Sulata ja valuta katkaravut hyvin. Hienonna katkaravut, punasipuli ja
tilli ja sekoita ne tuorejuuston joukkoon. Mausta sitruunanmehulla,
hunajalla ja mustapippurilla.2. Levitä työpöydälle iso pala
muovikelmua. Irrota lohiviipaleet toisistaan ja levitä tasaiseksi 25 x
30 cm:n levyksi muovikelmun päälle. Peitä lohipinta täytteellä. Kääri
levy muovikelmun avulla kiinteäksi rullaksi. Pakasta lohirullaa 1–2
tuntia.
3. Leikkaa saaristolaisleivästä noin 1 cm:npaksuisia viipaleita
ruokailijoiden määrän mukaan. Poista halutessasi kuoret mahdollisimman
ohuesti. Voitele leivät ja päällystä hienonnetulla tillillä. Leikkaa
kohmeisesta lohirullasta noin 1 cm:n paksuisia viipaleita (2
kpl/ruokailija). Nosta lohikiekot leiville. Koristele tillinoksilla ja
sitruunaviipaleilla. (Säilytä loppu lohi-katkarapurulla pakastimessa.)
4. Levitä alkupalalautasille salaattia, halkaistuja
kirsikkatomaatteja ja muutama pisara salaatinkastiketta. Nosta leivät
salaatin päälle.
Guacamole con jitomate
2 kypsää avokadoa 1/2 kookas hienonnettu sipuli 1 tl öljyä 1 tomaatti 2 tl silputtua tuoretta korianteria 1 hienonnettu chili (tai puolikaskin varmaan riittää, jos on kyse niistä pitkistä thai-chileistä) suolaa
Kuori
avokadot ja murskaa ne puréksi esim. haarukalla (meksikolaiset
käyttävät isoa kivistä morttelia, nimeltään molcajete. Näitä saa
Suomesta ostettua ainakin aasialaisista ruokakaupoista). Kalttaa
tomaatit kiehuvassa vedessä, poista kuori ja siemenet ja pilko pieniksi
kuutioiksi. Halkaise chili, poista siitä siemenet ja silppua pieniksi
paloiksi. Hienonna sipuli ja korianteri, sekoita kaikki ainekset
keskenään tasaiseksi "tahnaksi" ja lisää öljy sekä suolaa maun mukaan. Huom! Jotta guacamole ei tummuisi, jätä yhden avokadon kivi sekaan tai lisää pari tippaa lime/sitruunamehua.Outin ohjeet |